Origami

In cadrul proiectului ”Plan de management pentru ROSCI0283 Cheile Doftanei” cod SMIS 101987 au fost derulate in perioada februarie – mai 2019 ateliere de Origami la Liceul tehnologic ”Carol I” din Valea Doftanei si la Scoala gimnaziala ”Matei Basarab” din Brebu. Au fost selectate 2 grupuri tinta de cate 50 de elevi fiecare, din fiecare unitate scolara. In cadrul atelierelor de Origami, elevii celor 2 unitati scolare au fost instruiti de catre expertul pentru informare – constientizare al proiectului cum sa realizeze din hartie Origami, din sarma si placi de polistiren machete ale celor 6 specii ocrotite la nivelul sitului Cheile Doftanei (Ursus arctos, Lutra lutra, Emys orbicularis, Triturus cristatus, Bombina variegata si Morimus funereus) si ale unor habitate (asociatii vegetale) ocrotite la nivelul sitului (91V0 Paduri dacice de fag si 6430 Comunitati de ierburi inalte higrofile de la nivelul campiilor pana la nivelul montan si subalpin).

Elevii au avut ocazia sa invete intr-un mod inedit elemente de biologie si ecologie ale speciilor si habitatelor ocrotite in aria naturala protejata de interes comunitar Cheile Doftanei (sau situl Natura 2000 Cheile Doftanei). De asemenea, au avut ocazia sa inteleaga rostul conservarii acestor elemente de biodiversitate si rolul lor in natura.

Campania de constientizare a inclus si cate o excursie tematica in situl Natura 2000 Cheile Doftanei pentru fiecare grup tinta. Mai multe detalii pot fi gasite la pagina dedicata excursiilor. 

Atelierele de Origami au fost incheiate cu cate o expozitie organizata in fiecare din cele 2 unitati scolare partenere: in data de 17 aprilie 2019 la Scoala gimnaziala ”Matei Basarab” din Brebu si in data de 21 mai la Liceul tehnologic ”Carol I” din Valea Doftanei. Pentru mai multe detalii privind derularea atelierelor si a expozitiei in fiecare din cele 2 unitati scolare partenere va rugam sa accesati sectiunile corespunzatoare de mai jos.

Adresam multumiri directorilor celor doua unitati scolare partenere: doamnei director Steluta Pralea si domnului director Viorel Codarcea pentru deschidere si pentru buna colaborare in beneficiul elevilor ! Multumim, de asemenea, cadrelor didactice coordonatoare, din cadrul fiecarei unitati scolare partenere: doamnei prof. Larisa Musat de la Liceul tehnologic ”Carol I” din Valea Doftanei si doamnei prof. Elena Mihaela Stoica de la Scoala gimnaziala ”Matei Basarab” ! Multumim si celorlalte cadre didactice ale celor 2 unitati scolare partenere, care au ajutat la derularea in bune conditii a atelierelor de Origami, si nu in ultimul rand elevilor participanti, carora le si dedicam efortul nostru de conservare a naturii ! Dezvoltarea durabila inseamna, pana la urma, satisfacerea nevoilor generatiei actuale cu  salvgardarea resurselor naturale pentru ocrotirea posibilitatilor de indeplinire a nevoilor generatiilor viitoare !

Ateliere Origami - Valea Doftanei
Ateliere Origami - Brebu

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support