Expozitia de Origami - Liceul tehnologic Carol I

In data de 21 mai 2019 a avut loc la Liceul tehnologic ”Carol I” din Valea Doftanei Expozitia de Origami cu modelele speciilor si diorame ale unor habitate ocrotite la nivelul sitului ROSCI0283 Cheile Doftanei.

Expozitia a fost organizata in holul unitatii scolare, fiind prezenta dna director Steluta Pralea, dna prof. Larisa Musat (coordonatoarea atelierelor de Origami, din partea Liceului), alte cadre didactice, elevi ai Liceului care au participat la atelierele de Origami si care nu au participat, parinti ai elevilor. 

Au fost expuse cele mai reusite modele Origami ale celor 6 specii ocrotite (Ursus arctos, Lutra lutra, Emys orbicularis, Triturus cristatus, Bombina variegata, Morimus funereus) si cele mai reusite diorame ale unor habitate occrotite la nivelul sitului Cheile Doftanei (91V0 Paduri dacice de fag si 6430 Comunitati de ierburi inalte higrofile, de la nivelul campiilor pana la cel montan si subalpin). 

Expozitia de Origami a beneficiat de vizibilitate foarte mare, fiind organizata in ziua de sarbatoare a Liceului tehnologic ”Carol I” – 21 mai. Au participat cel putin 87 de elevi de la toate clasele, cel putin jumatate din corpul profesoral, precum si parinti ai elevilor. Prin faptul ca mesajul privind importanta conservarii naturii in situl ROSCI0283 Cheile Doftanei a ajuns la mult mai multe persoane decat grupul tinta prevazut pentru aceasta activitate (50 de elevi)  s-a asigurat multiplicarea efectelor campaniei de constientizare.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support