Ateliere de Origami la Scoala gimnaziala ”Matei Basarab” din comuna Brebu

In perioada februarie – aprilie 2019 au fost organizate de derulate prin proiectul ”Plan de management pentru situl ROSCI0283 Cheile Doftanei” ateliere de Origami in colaborare cu Scoala gimnaziala ”Matei Basarab” din Brebu. Atelierele de Origami fac parte din Activitatea 4.2. Campanie de constientizare pentru situl Cheile Doftanei si au fost dedicate unui grup tinta de 50 de elevi, selectati din clasele 5-7 ale Scolii gimnaziale ”Matei Basarab”.

Elevii au invatat sa realizeze in tehnica Origami modele ale speciilor si ale unor habitate ocrotite la nivelul sitului Natura 2000 Cheile Doftanei sub indrumarea dlui Dorin Pop – expert pentru informare – constientizare in cadrul proiectului sus-numit. Din partea Scolii gimnaziale ”Matei Basarab” a fost numita cadru didactic coordonator doamna profesor Elena Mihaela Stoica.

Modelele de Origami ale celor 6 specii ocrotite la nivelul sitului Cheile Doftanei (Ursus arctos, Lutra lutra, Emys orbicularis, Triturus cristatus, Bombina variegata si Morimus funereus) au prezentat un grad de dificultate de la usor la mediu si au fost realizate de elevi din hartie colorata speciala de Origami (21 x 21 cm), asigurata prin proiect. Dioramele a 2 habitate ocrotite la nivelul sitului Cheile Doftanei (91V0 si 6430)  au fost realizate din hartie speciala Origami (21 x 21 cm), sarma (conductor electric) si resturi de placi de polistiren. Prin proiect au fost asigurate materialele necesare (hartie de Origami, sarma, lipici, hartie pentru ghidurile tiparite); placile de polistiren au fost asigurate de unitatea scolara, asigurand astfel principiul reciclarii / refolosirii unor materiale de sinteza.

Realizarea a 50 de seturi a cate 6 modele de specii ocrotite si a 50 de seturi a cate 2 diorame de habitate ocrotite la nivelul sitului Natura 2000 Cheile Doftanei a contribuit la cresterea nivelului de informare si de constientizare a generatiei tinere  asupra importantei biodiversitatii pentru sistemul socio-economic uman. 

Ateliere de Origami - modele specii
Ateliere de Origami - diorame habitate
Expozitie Origami - Brebu

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support