Excursii

Activitatea 4.2. Campanie de constientizare privind biodiversitatea din situl ROSCI0283 Cheile Doftanei a inclus actiuni cu elevii din comunele Valea Doftanei și Brebu – comune care au cele mai mari suprafete de teren incluse in situl Cheile Doftanei si care au unitati scolare cu un numar mare de elevi: Liceul tehnologic ”Carol I” din Valea Doftanei si Scoala generala ”Matei Basarab” din Brebu. Aceste actiuni – detaliate in Cererea de finantare si in Planul de informare – constau în: pregătirea și desfășurarea unor ateliere de Origami în cadrul celor 2 unități școlare, în care vor fi realizate din hârtie modele ale celor 6 specii ocrotite la nivelul sitului Cheile Doftanei și diorame ale 2 din cele 10 habitate ocrotite la nivelul sitului Cheile Doftanei; realizarea câte unei expoziții de Origami (cu cele 6 modele de specii și 2 diorame de habitate), precum si efectuarea cate unei excursii tematice cu elevii  din cele 2 unitati scolare partenere care au participat la atelierele de Origami.

Excursiile tematice care au urmat atelierelor de Origami din cele 2 unitati scolare partenere (Liceul tehnologic ”Carol I” din Valea Doftanei si Scoala generala ”Matei Basarab” din Brebu) au fost desfasurate in 2 zone ale sitului Cheile Doftanei: Valea Vladisor si Valea Lupei – Dealul Oratica. Imagini si detalii ale celor 2 excursii tematice pot fi consultate dand click pe imaginile de mai jos.

Excursie tematica pe Valea Lupei - Dealul Oratica
Excursie tematica pe Valea Vladisor

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support