Excursia dedicata elevilor Scolii gimnaziale ”Matei Basarab”, care au participat la atelierele de Origami, a contribuit la cresterea nivelului de constientizare a elevilor in privina importantei conservarii speciilor si habitatelor pentru care a fost desemnat situl Cheile Doftanei.

Excursia a avut loc la data de 16 aprilie 2019 pe traseul Scoala gimnaziala ”Matei Basarab” – valea Lupei – punctul ”La Saramura” (punctul cel mai sudic al sitului) – retur. Pe parcurs, elevii au putut observa elemente de flora si fauna, intre care amintim: Bombina variegata (izvorasul cu burta galbena), Lissotriton vulgaris (tritonul comun), Pelophylax ridibundus (broasca mare de lac) si Bufo bufo (broasca râioasă brună). Expertul in informare – constientizare a prezentat caracterele taxonomice specifice exemplarelor observate de elevi si modalitatea de a distinge diferitele specii de amfibieni. De asemenea, a prezentat cu ajutorul unor imagini din brosura sitului speciile si habitatele ocrotite la nivelul sitului, limitele spatiale ale sitului si a generat discutii asupra rolului diferitelor specii in procesele ecosistemelor si importanta conservarii lor pentru bunastarea sistemului socio-economic uman.

Activitatea s-a desfasurat sub directa indrumare a expertului informare-consultare Dorin Alexandru Pop si cu ajutorul dnei prof. Elena Mihaela Stoica, in calitate de cadru didactic coordonator, precum si a altor cadre didactice din unitatea de invatamant.

Au participat un numar de 50 de elevi.

Apreciem interesul elevilor manifestat cu aceasta ocazie, metoda de invatare a speciilor si habitatelor ocrotite fiind una foarte participativă (de tip hands-on). De asemenea, elevii au putut intelege mult mai bine presiunile asupra speciilor si habitatelor ocrotite si necesitatea conservarii biodiversitatii la nivelul sitului.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support